מתכון למקרונים מושלמים
מקרון צרפתי בצבעי סלק ופחם עם קרם פטל שלא טעמתם כמותו!
חומרים ל-15 מקרונים מדליקים:
100 גר׳ אבקת סוכר
65 גר׳ אבקת שקדים
50 גר׳ חלבונים
20 גר׳ סוכר
קורט מלח
10 גר׳ אבקת סלק
10 גר׳ אבקת פחם
150 גר׳ שוקולד לבן
75 גר׳ מחית פטל
35 גר׳ חמאה
הכנת העוגיות:
מנפים יחד אבקת שקדים ואבקת סוכר, את מה שנותר בנפה זורקים. מקציפים חלבונים, מוסיפים קורט מלח וממשיכים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. איף בודקים?
עוצרים את המיקסר, הופכים את המקציף, מנערים קלות ובודקים האם התערובת על המקציף יציבה, במידה ולא, ממשיכים להקציף.
מקפלים לתוך הקציפה את האבקות המנופות בשלושה שלבים, בוזקים שליש, מקפלים עד שהתערובת אחידה ושוב שליש מהאבקות וקיפול.
מחלקים את המסה לשתי קערות. בקערה אחת מוסיפים 10 גר׳ פחם (לקבלת צבע שחור ממש מוסיפים טיפת צבע מאכל ג׳ל שחור) ומקפלים עד שהמסה אחידה ושחורה.
בקערה השניה מוסיפים אבקת סלק ומקפלים. מעבירים כל קערה לשק זילוף ומיישרים את השקים (עד ששקי הזילוף מיושרים, דקים ואחידים), גוזרים את השפיץ באותו מקום בשני השקים.
מכיניסים את שני שקי הזילוף לשק זילוף שלישי עם צנתר חלק בקצה. מכינים נייר אפיה מיושר ומוצמד בתבנית אפיה.
מסלפים עיגולים כמה שיותר זהים על כל המשטח. מכניסים לתנור שחומם מראש, ריק, בדיוק באמצע ל-150 מעלות גריל רגיל, 15 דקות. התום האפיה מניחים את התבנית על משטח קר (שיש למשל) וממתינים עד שיתקררו ורק אז מנתקים בעדינות מנייר אפיה, עוגיה אחר עוגיה.
הכנת הגנאש:
מניחים בקערה שוקולד לבן וחמאה חתוכה לקוביות. מרתיחים את מחית הפטל ומוזגים אותה על השוקולד הלבן והחמאה.
ממתינים כחצי דקה וטוחנים באמצעות בלדר ידני עד לקבל תערובת חלקה.
מעבירים לשק זילוף ומכיניסים למקרר לחצי שעה. כאשר הגנאש קר ומגובש (לא נוזל משק הזילוף) מזלפים על העוגיה, סוגרים מעל באמצעות עוגיה נוספת בגודל זהה.
תהנו!

מיקום נוח וחוויתי
אנחנו מארחים אתכם בוילת עץ מהממת ,באווירה כפרית בתל אביב (אל דאגה יש חניה בשפע וללא תשלום : )

תפריט ארוחות
ניתן לשדרג את סדנת השוקולד עם מגוון ארוחות מפנקות בהתאמה אישית.

13 שנה של ניסיון
את שוקולוקו הקמנו ב - 2005 מתוך אהבה לעולם השוקולד. מאז ועד היום העברנו אלפי אנשים חוויה רב חושית ומתוקה .
