עוגת שוקולד ואוכמניות

מתכון לעוגת שוקולד הכי טובה שאני מכיר.

רכיבים:


2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1.5 כפיות סודה
1 כפית מלח
כף אספרסו
1 כוס חלב( אפשר להחליף בחלב קוקוס או חלב שקדים).
0.5 כוס שמן
2 ביצים L
2כפיות תמצית וניל איכותית.
1 כוס מים רותחים.

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2.בקערה גדולה מכניסים : קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה,סודה,מלח ואספרסו . מערבבים היטב.
3.מוסיפים חלב , שמן , ביצים, ותמצית וניל. מאחדים עם התערובת מוסיפים לאט את המים הרותחים וממשיכים לערבב עד שהכל נראה אחיד.( אפשר גם במיקסר).
4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות .
5. אופים למשך 30-35 דקות.
נועצים קיסם ואם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה.
6.מוצאים מהתנור ומצננים למשך 10 דקות. מוציאים מהתבניות ומצננים.
7. ניתן לצפות את העוגה עם גנאש חמאה מוקצף או כל גנאש אחר.

בתיאבון: )