מתכון לעוגיות פיצוץ

נכתב על ידי Super User. Posted in מתכונים

עוגיות פיצוץ מתפוצצות
בפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות המתפוצצות שלי אישתי התעוררה לריחות של מאפים (יום אחרי שהכנתי עוגיות פרמזן- מתכון ביום אחר) היא מיד זיהתה שהפעם מדובר במתוק- הריח שלהן מאוד ספציפי, אי אפשר להתבלבל.

עוגיות שוקולד שמקבלות טבילה באבקת סוכר לפני הכניסה לאפייה. זה מה שנותן להם את מראה הפיצוץ.

חומרים ל 30 עוגיות:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ.
4 ביצים
4 כפות שמן קנולה
200 גרם סוכר
280 גרם קמח.
10 גרם אבקת אפייה
חצי כפית מלח.
200 גרם אבקת סוכר.

שלבי הכנה:
ממיסים את השוקולד והשמן בזהירות על ביין מארי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הטמעה בתערובת.
מערבבים סוכר,קמח,מלח,סוכר ואבקת אפייה .
מוסיפים את כל החומרים היבשים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שהכל נהיה אחיד.
שמים כשעה וחצי במקרר.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
יוצרים כדורים בגודל של ליצ'י .
טובלים את הכדורים באבקת סוכר ואופים כעשר דקות עד שהבית מתמלא ניחוח שוקולד.
מוציאים ומצננים את העוגיות.

מומלץ לשמור את העוגיות בצנצנת לשמירה על טריות.
רעיונות לטעמים : להוסיף קפה נמס לתערובת, לגרד תפוז או אשכולית בעונה.

בתיאבון.