מתכון למוס מענג משוקולד מצמרר וחלבה לבנונית

נכתב על ידי Super User. Posted in מתכונים

מוס מענג משוקולד מצמרר וחלבה לבנונית (לא חובה)

ישנם כל כך הרבה מתכונים להכנת מוס, אך אני הכי אוהב את המתכון הזה, הוא כל כך אוורירי וקליל לעומת כל היתר, פשוט תענוג.

מי מכם שהשתתף בסדנאות שלי במסגרת ה"קוסמוס" התנסה בחוויית טעמים מגוונת הכוללת אלכוהול, נוגט, צ'ילי ועוד שלל אפשרויות (אציג בפניכם אפשרויות נוספות בפוסט אחר).

חומרים :
240 ג"ר שוקולד חלב
100 ג"ר שוקולד מריר
45 ג"ר טחינה גולמית
210 ג"ר מים.

כלים:
סיר
קערת נירוסטה או זכוכית
קערה עם מים
קרח (שישאר במקפיא עד הרגע האחרון)
מיקסר
שק זילוף עם צנתר (או שקית סנדוויץ' חתוכה בקצה)
כוסות הגשה

תהליך הכנה:
מאחדים את כל החומרים לתוך סיר ומבשלים על אש בינונית.
מערבבים כל הזמן עד שכל החומרים הופכים לתערובת אחידה.
מכבים את האש ומעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית.
מניחים בתוך קערה עם מי קרח.
מתחילים להקציף עד לקבלת מוס.
מכניסים לתוך שק זילוף עם צנתר ומזלפים לתוך כוסות ההגשה.